Научно-популярни филми online discovery, national - Втората световна война в цвят- Непреодолимата съветска сила (Епизод 8)
Главна | Регистрация | Вход Добре дошли Гост | RSS
Вход
Сайт меню

Заглавие - Втората световна война в цвят- Непреодолимата съветска сила (Епизод 8)


Език - 
Субтитри на български


Времетраене - 51:24 мин.


Запис от -  Резюме -

Към юли 1943 г. е вече ясно в каква степен Хитлер започва да губи войната на Изток. След като не успява да нанесе съкрушителни удари при Сталинград и Москва, армията му е оставена на милосърдието на гигантската съветска военна машина. С огромните си ресурси и очевидно безкраен брой войници, Червената армия постепенно изтласква германците от Украйна, Полша, Балканите и Унгария. Бойните действия са мащабни, с участието на милионни армии, Но наред с тях има и много партизански ядра и хора като Тито в Югославия, повел съпротивителни групи срещу нацистите.


Тази документална поредица е вероятно най-добрата колекция в света от редки и непоказвани досега кадри от Втората световна война. С помощта на най-модерна технология за оцветяване става възможно да се представи за първи път един наистина цялостен преглед на войната. Посредством съвременни сателитни средства за картографиране и модерна графика тази история вече може да бъде подробно разказана въз основа и на съвсем наскоро предоставени данни, достъпът до които не е бил възможен при създаването на предишни документални серии. Особено през последните 5¬10 години са разкрити все повече тайни с изкарването на бял свят на редица документи, папки и снимки. Дешифрирани са кодове, а наскоро разсекретени правителствени документи и от двете страни на Атлантическия океан добавят ново и обогатяващо познанията ни измерение към нашето разбиране за най-значимия досега конфликт в света.

Търси предаване
Харесай
Facebook
Може да харесате
Хостнат от