"Дискавъри" ще снима в Буграс - Форум
Главна | Регистрация | Вход Добре дошли Гост | RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » Потребителски » Новини » "Дискавъри" ще снима в Буграс
"Дискавъри" ще снима в Буграс
АдминДата: Сряда, 05.09.2012, 10:35 | Съобщение # 1
Полковник
Група: Администратори
Съобщения: 116
Статус: Offline


Екип на Discovery Channel ще снима филм за преминаването на последните две мега съоръжения, необходими за новото производство на бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим", съобщиха от общината.

Двете гигантски съоръжения, ще преминат през Бургас на 7 и 15 септември.

Всяко едно от тях тежи 1656 тона. Те са с размер 6,44 м ширина, 9 метра височина и дължина 5 метра. Самоходната модулна платформа, на която ще бъдат пренесени, ще се движи с максимална скорост от 5 км/час.

Заради преминаването на първото свръхтежко съоръжение ще бъдат затворени за движение част от някои улици на 7 септември. То ще преминат по маршрут – от централен вход на „Пристанище Бургас“ по улиците "К. Фотинов" - ул. "Булаир" – бул. "Демокрация" – ул. "Сан Стефано" - ул. "Одрин" в посока „Лукойл Нефтохим”. Неговото придвижване ще стане в ранните часове на деня, за да не се нарушава трайно трафика в града.

На 15 септември движението отново ще бъде блокирано по същия маршрут заради преминаването на второто съоръжение.

Самоходната модулна платформа, на която ще бъдат пренесени гигантските машини, ще се движи с максимална скорост от 5 км./час. По време на тяхното предвижване от съображения за сигурност няма да бъдат допускани други превозни средства по пътя на платформата.

Фирмата, извършваща превозването на мега машините, вече е внесла неотменима и безусловна банкова гаранция в размер на 500 000 лв., която ще бъде използвана в случай на повреждане на наличната инфраструктура по трасето, предвидено за преминаването им. За да се извърши независим надзор за претърпени загуби и щети по инфраструктурата, Община Бургас наема фирма – сървьор, която ще следи целия процес на превозване и ще констатира евентуално възникнали проблеми.

Поради изключителната обемност и тежест на съоръженията по улиците, през които ще бъдат превозвани, вече е извършено кастрене на дърветата, а от днес 29 август ще бъде извършено и демонтиране на част от въздушно-контактната тролейбусна мрежа, като до нейното възстановяване тролейбусна линия Т2 ще се обслужва от автобуси.

Специално, за да заснеме пристигането, предвижването и инсталирането на мегатоварите, в Бургас ще пристигне екип на „Discovery Channel”, който ще направи филм.

През май по време на тържеството със символичното поставяне на първия камък за новата инсталацията на рафинерията - Комплекс хидрокрекинг на гудрон, бе обявено, че е поканен екип на предаването "Мега заводи" на телевизията, който да заснеме самото изграждане на уникалния градеж.

В момента в света има само 6 подобни инсталации. Инвестицията, която прави нефтената компания е на стойност един милиард и половина долара.

През юни т. г. през Бургас преминаха първите две огромни съоръжения за строителството на уникалния Комплекс хидрокрекинг на гудрон. Първото съоръжение премина сутринта на 2 юни и беше тежка 281.2 тона, дълга - 37.46 метра, широка - 8.57 м и висока - 9.37 метра. Другото съоръжение тежеше 232 тона.
Прикачвания: 6008118.jpg(90Kb)


Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.
 
DISCOVERYДата: Петък, 07.09.2012, 23:39 | Съобщение # 2
Частен
Група: Потребители
Съобщения: 1
Статус: Offline
аз живея в блокът със рекламата за жалос не можах да го видя ама майками го ведяла
 
АдминДата: Събота, 08.09.2012, 19:30 | Съобщение # 3
Полковник
Група: Администратори
Съобщения: 116
Статус: Offline
С 5 км/ч. и ти да не го видиш biggrin . Изпуснал си значи, ще чакаш следващия.

Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.
 
Форум » Потребителски » Новини » "Дискавъри" ще снима в Буграс
Страница 1 от 11
Търси:
Хостнат от