Пингвин на Адели - Форум
Главна | Регистрация | Вход Добре дошли Гост | RSS
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » Растения, животни и хора » Животни » Пингвин на Адели
Пингвин на Адели
АдминДата: Понеделник, 01.04.2013, 00:50 | Съобщение # 1
Полковник
Група: Администратори
Съобщения: 116
Статус: Offline
Тип: птица
Диета: Месоядни
Средна продължителност на живота в дивата природа: до 20 години
Размер: 70 см
Тегло: 4 до 5,5 кг
Начин на живеене: В колония
Знаете ли, че?- Възрастни Адели пингвини са наблюдавани да крадат камъчета от гнездата на своите съседи.
Ареал и размери в сравнение с човек:




Пингвините на Адели живеят на континента Антрактида и в малките околни крайбрежни острови. Те прекарват зимата на бреговете на моретата, около антрактическия лед.



Хранят се с малки водни създания, като скариди и крил, но също така яде риба и калмари. Те могат да се потапят на дълбочина 175 метра в търсене на плячка, но обичайно плуват в доста по-плитки води, почти половината от максималната дълбочина, която могат да достигнат.



Подобно на други пингвини, Адели са елегантни и ефективни плувци. Те могат да пътуват 300 км. за да се снабдят с храна.



По време на техния размножителен период (през Октомври), те отиват до скалистата брегова линия на Антрактида, където живеят в големи общности, наречени колонии. Тези групи могат да включват хиляди птици.

След като Пингвинът Адели построи гнездо, той подрежда около него дребни камъни. Въпреки, че те се движат с известната "пингвинска походка", те са умели в ходенето и могат да преминават големи разстояния по суша. В началото на пролетта, преди ледената обвивка да се натроши, те могат да ходят 50 км. от гнездата им на сушата до открита вода.

Мъжките Пингвини на Адели помагат на своите половинки с мътенето на яйцата, което прави двата пола почти неразличими.
Те се редуват да седят върху яйцата за да ги пазят на топло и в безопастност от хищници.



Когато храната е малко, една от двете птици може да умре, като другата поема цялата грижа за отглеждането на яйцата. След около три седмици, родителите са в състояние да оставят малките пингвини сами, тогава малките се събират в групи за безопастност. Малките пингвини започват да плуват сами след около девет седмици.


Прикачвания: 5931293.jpg(26Kb) · 5747505.jpg(281Kb) · 8722283.jpg(117Kb) · 7091141.jpg(450Kb) · 7675296.jpg(129Kb)


Не можем да решим проблемите, като използваме същия начин на мислене, който сме използвали, когато сме ги създавали.
 
Форум » Растения, животни и хора » Животни » Пингвин на Адели
Страница 1 от 11
Търси:
Хостнат от