Невероятното откритие на Абрахам Валд - 16 Юни 2013 - Блог - Научно-популярни филми online discovery, national
Главна | Регистрация | Вход Добре дошли Гост | RSS
Вход
Сайт меню
Главна » 2013 » Юни » 16 » Невероятното откритие на Абрахам Валд
15:52
Невероятното откритие на Абрахам Валд
Откритието на Абрахам Валд

 На Валд е отредено да преглежда увредени след въздушни битки по време на Втората световна война самолети. При огледа си, той е трябвало да анализира кои части от самолетите имат нужда от допълнителна защита.

Абрахам открива, че корпусът и горивното отделение на завърналите се въздушни единици са доста по-засегнати от двигателите. Какво обаче трябва да каже на тези, които са му отредили тази задача?Отговорът: Защитете частите, които не са увредени

Валд решава да подходи по-неконвенционално, препоръчвайки именно това. Впоследствие се оказва, че далновидността му ще спаси хиляди животи.


Логиката му е следната. Няма смисъл от допълнителна защита на тези части, които са били толкова увредени. Щом самолетите са могли да долетят обратно, значи именно те могат да държат на щета. Ако при Валд са се завърнали самолети само с такива проблеми и области като двигателите са били незасегнати, това значи само едно – че при засягане на двигател или друга част, самолетът не може да лети и ще претърпи катастрофа.

Затова е нужно и подсилване на защитата на тези по-деликатни части.

Преглеждания: 519 | Добавено от: Админ | Рейтинг: 5.0/2
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *:
Търси предаване
Харесай
Facebook
Може да харесате
Хостнат от